Kamer en de man

"Kamer en de man" bestaat uit 2 monologen voor man en vrouw. Elk vertelt het "boy meets girl" verhaal opnieuw. Maar wat is er nu eigenlijk echt gebeurd? Hun verhaal ontsnapt aan de banaliteit van de personages en reveleert de intensiteit en diepte van hun innerlijk. De taal balanceert tussen spontane spreektaal en een gejaagde "denktaal". Die is op een buitengewone manier zowel expliciet als poëtisch, zowel abstract als beeldend, tegelijk volks en artificieel.
Eric De Volder beschrijft hiermee op bandeloze wijze de utopie van de ontmoeting van de sexen.De beide reele personages zijn eenzaam en geremd. Hun alter ego's zijn complexloos, losbandig en onschuldig. De kloof lijkt onoverkomelijk, maar in de fantasie groeit het verlangen en het verlangen houdt de hoop levend. De beide acteurs bewegen zich tegenover elkaar in een choreografie die een eigen leven leidt in het spanningsveld van onvoltooide zinnen en gemiste kansen.
Hun lichaam vertelt wat de woorden verzwijgen.

 

tekst: Eric De Volder  regie: Mesut Arslan  met: Yves De Pauw, Lotte Heijtenis  Beeld en beweging: Eric Raeves  Video: Mike Michiels  Scenografie: Meryem Bayram

Kamer en de man